Güncel

Teknolojiye dayalı projeler gerçekleştiren Şırnak ve Hakkarili gençler Ankara’da

Şırnak ve Hakkâri’den gelen geleceğin bilim insanı olmaya aday gençler, başkent Ankara’da önemli mekânları ziyaret etti. Kendileri tarafından hayata geçirilen teknoloji tabanlı projelerle dikkat çeken bu gençler, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ile de bir araya geldi.

İlk olarak Anıtkabir’e gerçekleştirdikleri ziyarette Atatürk’ün kullanmış olduğu eşyaları da içeren müzeyi detaylıca incelediler. Anıtkabir ziyareti sonrası rotalarını TUSAŞ ve ASELSAN’a çeviren gençler, bu iki prestijli kuruluşta devam eden çalışmaları yakından gözlemleme fırsatı buldular. TUSAŞ ziyaretlerinde onlara eşlik eden isim ise Millî Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay oldu.

Gençlerin Ankara programındaki son durağı ise son zamanların dikkat çekici yapılarından biri olan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi oldu. Genç bilim insanları, burada da hem kütüphaneyi inceledi hem de birçok konuda bilgi edinme fırsatı buldu. Bu tür ziyaretlerin, gençlerin vizyonlarını genişletmede ve motivasyonlarını artırmada büyük rol oynadığı biliniyor.

Başa dön tuşu