Güncel

DOSABSİAD’dan Bursalı kadın girişimcilere büyük destek

DOSABSİAD, Bursa’da 200 kişiye erişerek kadınların ekonomiye olan katkılarını artırmayı amaçlayan e-ticaret eğitimi gerçekleştirdi. Başkan Nilüfer Çevikel, “Kadının yaşam kalitesinin artmasının toplum üzerinde de olumlu etkilerinin olacağını hedefledik,” dedi.

BURSA (İGFA) – Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) kadın üreticilerin ekonomik değerini arttırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

E-ticaretin nimetlerini kadınların ürettiği ürünlere yansıtmak ve satışları kolaylaştırmak amacıyla; ShopSa Kadın Girişimcilere Destek Platformu, Milli Eğitim Bakanlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Tarım Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) desteği ve işbirliği ile Bursa’daki kadın üreticilere bilgilendirme eğitimi verildi.

200 KADIN ÜRETİCİYE E-TİCARET EĞİTİMİ

Etkinlik, DOSABSİAD Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi ve DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel, Bursa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Arzu Ayyıldız, TKDK Bursa İl Koordinatörü Bilal Tunç ve 200 kadın üretici katıldı. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü eğitmenleri ile eğitime katılınmış ve dijital pazarlama ile e-ticaretin önemli detayları anlatılmıştır. Başkan Nilüfer Çevikel’in başkanlığındaki son seminerin sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.

ÇEVİKEL: KADIN NE KADAR GÜÇLÜ OLURSA TOPLUM DA O KADAR GÜÇLÜ OLUR

Başkan Nilüfer Çevikel’e göre kadın girişimcilerin ve üreticilerin desteklenmesi ekonomi için çok büyük bir önem arz ediyor. “Kadının ekonomik hayatta daha aktif oluşu hem bireysel anlamda kendilerine hem de tüm topluma olumlu yönde etkiler. Kadınların ekonomideki konumları güçlendikçe, aynı orantıda aileler ve toplumlar da güçlenir. Kadınların desteklenmesi sadece toplumsal cinsiyet eşitliği açısından değil, aynı zamanda ekonomik büyüme açısından çok önemlidir. E-ticaret, günümüz iş çevrelerinde kendine oldukça yer bulmuş. İnternetin sunduğu olanaklar sayesinde yerel piyasalardan çok daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşabilirsiniz. Verilen eğitimlerin katılımcılara dijital pazarlama ve e-ticaret hakkında yeni kapılar açacağından eminim. Güçlü kadınlar, güçlü ekonomiler ve toplumların en temel yapı taşlarıdır. Kadınların ekonomiye daha fazla katılımı için sürekli çabalayan ve bu eğitime maddi ve manevi destek sağlayan ShopSa’nın kurucusu Demet Sabancı Çetindoğan’a teşekkürlerimi sunuyorum,” ifadelerini paylaştı.

Başa dön tuşu