Güncel

MASKİ 2 milyar 390 milyon TL’lik yatırımları paylaştı

Manisa Valisi Enver Ünlü başkanlığında 2023 yılı 4. dönem İl Koordinasyon toplantısı yapıldı.

MANİSA (İGFA) – Enver Ünlü başkanlığında düzenlenen 2023 yılı 4. dönem Manisa İl Koordinasyon Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve kamu kuruluşlarının yanı sıra yatırımcı kuruluşların temsilcileri katıldı. MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Genel Müdür Yardımcıları Erman Aydınyer ve Gökhan Çevik, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Uğur Topkaya ve MASKİ Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Hilmi Serkan Emir de toplantıya katılım gösterdi. MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay ve Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Uğur Topkaya, hizmet ve yatırımları paylaştı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN 28 PROJESİ VE 900 MİLYON 380 BİN LİRALIK BÜTÇESİ VAR

Başkan Uğur Topkaya, sunumunda Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin toplamda 28 proje ve 900 Milyon 380 Bin TL’lik proje bütçesi olduğunu belirtti. Topkaya, bu dönem içerisinde 358 Milyon 998 bin TL’lik harcama yapıldığını belirtti ve projelerin yüzde 45’lik bir kısmının tamamlandığını dile getirdi. ‘Manisa Kurtuluş Müzesi’, ‘Prestij Cadde Düzlenmeleri’, ‘Akhisar Gençlik Merkezi MABEM ve Koordinasyon Merkezi’, ‘Saruhanlı Gençlik Merkezi Kent Meydanı ve Yeraltı Otoparkı Projesi’, ‘Sarıgöl Kent Meydanı’ ve asfalt çalışmaları hakkında da detayları paylaştı.

MASKİ’NİN TOPLAMDA 1 MİLYAR 489 MİLYON LİRALIK 72 AYRI PROJESİ BULUNMAKTA

MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, MASKİ’nin toplamda 72 projesi olduğunu ve bu projelerin toplam tutarının 1 Milyar 489 Milyon 617 Bin TL olduğunu belirtti. Sarıgöl, Selendi ve Demirci’deki Atıksu Arıtma Tesisleri, 11 mahalledeki alt ve üstyapı çalışmaları, Prestij Caddesi’nin altyapısının yenilenmesi ve güçlendirilmesi, Kula’daki 20 km’lik çelik içme suyu hattı ve 5 bin tonluk içme suyu deposu, 665 Milyon TL’lik yatırım ile Demirci’ye yapılan alt ve üstyapı çalışmaları ve Selendi ilçesindeki alt ve üstyapı yatırımlarını detaylandırdı. Aslay, İçme suyu depoları, dere temizlik ve ıslah çalışmaları, fosseptik imalatları, güneş enerjisi yatırımları ve Salihli, Turgutlu, Soma ve Gölmarmara’daki yağmur suyu hattı yatırımları hakkında da bilgiler verdi.

Başa dön tuşu