Güncel

Öğrencilerin gezi rotası; Endemik Vadi

Ankara’nın farklı ilçelerinde eğitim gören öğrenciler, başkente özgü endemik bitkiler, Ankara Keçisi, Ankara Kedisi, Ankara Güvercini ve Ankara Tavşanının bulunduğu Endemik Vadi’ye büyük ilgi göstermeye devam ediyor.

Pursaklar Belediyesi tarafından hizmet veren Ankara’nın kültürel mirasın sahip çıkılan  endemik bitki ve endemik hayvanlar başta olmak üzere çeşitli hayvan türlerinin bulunduğu Endemik Vadi’ye, ülke genelindeki okullarda eğitim gören öğrencilerin ziyaretleri hız kesmeden devam ediyor.

Okulların açılması ile birlikte endemik bitki ve endemik hayvanları görmeye gelen öğrencileri Endemik Vadi’de karşılayan Başkan Ertuğrul Çetin,  bir nebze şehir ortamında sıyrılıp doğayla ve hayvanlarla direk bağ kuran çocuklarla keyif dolu vakit geçirerek Vadi ile ilgili çeşitli bilgiler verdi.

‘‘Öğrencilermiz Endemik Vadimizde, doğa ve tabiatla buluştu’’

Endemik Vadi’nin Ankara’daki bütün okulların yoğun ilgisini çekmeye devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; ‘‘İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Keçiören Bağlum Anaokulu ve Yenimahalle Şehit Demet Sezen Anaokulu öğrencileri Endemik Vadimizde, doğa ve tabiatla buluştu. Vadideki hocalarımızın verdiği eğitimle öğrenerek doğayla iç içe güzel bir gün geçirdiler. Endemik Vadimize ziyarete gelen çocuklarımız, mutlu ve keyifli ayrılıyorlar. Öğrencilerimiz derslerine çok çalışacak. Ülkemiz ve aileleri için önemli başarılara imza atacaklarına yürekten inanıyorum’’ dedi.

Başa dön tuşu