Güncel

Oktay Vural: Kemer sıkma politikası umut olarak sunuluyor

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Dr. Oktay Vural, son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntıların ardında yanlış ekonomik politikaların bulunduğunu belirtti. Vural, “Bugün Türkiye’de yaşanan enflasyonun ardında, yanlış yollara saparak devasa bir enflasyon canavarının yaratılması bulunmaktadır. Dün faizin düşürülmesiyle enflasyonun süreceğini belirtenler, bugün faiz artışıyla enflasyonun kontrol altına alınabileceğini iddia ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Dolarlaşma konusunda da değerlendirmelerde bulunan Vural, “Kur korumalı mevduatla dolarlaşmayı teşvik edenler, şimdi bu durumdan kurtularak liralaşmayı sağlama iddiasındalar. Ancak bu kararlar bilimden ve akıldan uzak, toplumu zor duruma sokan kararlardır” şeklinde konuştu.

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Vural, ekonomik politikaların sürekli değişikliğe uğramasını eleştirerek, “Dün yeni ekonomik modelle toplumu umutlandıranlar, bugün kemer sıkma politikasını umut olarak sunmaktadırlar” dedi ve ekonomik istikrarın sağlanması için doğru politikaların benimsenmesi gerektiğini vurguladı.

Başa dön tuşu