Güncel

Yenimahalle’de Cumhuriyet’in 100. Yılı Konseri

 

Yenimahalle Belediyesi, Ankara Kulübü Derneği Şubeler Türk Müziği Korosu, ODTÜ Mezunları Türk Müziği Korosu ve Tahir Aydoğdu İnternet Korosu iş birliğinde düzenlenen Cumhuriyet’in 100. Yılı Konseri’ ne ev sahipliği yaptı.

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ve Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirildiği konsere Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın yanı sıra Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Metin Özaslan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk’ün devrimlerini sonsuza kadar yaşatacağız

Programın açılış konuşmasını yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını coşkuyla kutluyoruz. Yıl 1919, ülke harap olmuş durumda. Osmanlı İmparatorluğu topraklarının çoğunu kaybetmiş. Ve tarihler 19 Mayıs 1919’u gösterdiğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a çıkıyor. Anadolu halkının kurtuluş mücadelesinde kenetlenmesi sonrasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş süreci başlıyor. Atatürk, milletin idaresini millet kendi tayin edecektir diyerek demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere armağan etti. Toplu iğne üretemeyen bir ülkeden bugünlere gelmemizde Atatürk’ün yapmış olduğu devrimler yatıyor. Öncelikle eğitim, sağlık olmak üzere kılık kıyafet devrimi gibi birçok alanda devrimler yapan ulu önder, geleceği düşünerek çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak amacıyla durmaksızın çalışıyor. Atatürk’ün çizdiği yoldan ayrılmayacak, onun devrimlerini sonsuza kadar yaşatacak ve gelecek kuşaklara aktaracağız” dedi.

Atatürk’ün sevdiği şarkılar coşkuyla söylendi

Sanat Yönetmeni Tahir Aydoğdu şefliğinde ve Mehpare Çelik’in sunuculuğunda düzenlenen programda Yemen türküsü, Bülbülüm Altın Kafeste, Vardar Ovası, Bilal Oğlan gibi Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan eserler ve opera dinletileri katılımcılar için seslendirildi. Öte yandan Cumhuriyetin 100. Yılı Konseri’nde Ankara Kulübü Derneği Seymen ve Bacıerenleri de izleyicilerin beğenisini toplayan muhteşem bir gösteriye imza attı. Programa katılan vatandaşlar Atatürk’ün sevdiği şarkılara hep bir ağızdan coşkuyla eşlik etti.

Başa dön tuşu