Güncel

Konteynerden çıkan çıkana!

Ambarlı Limanı’nda Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından yapılan bir operasyonda, bir konteyner içinde taşınan toplamda 21 milyon 782 bin lira değerinde çok çeşitli kaçak eşyalar bulundu. Bu eşyalar arasında kablosuz hoparlörler ve kol saatleri de bulunmaktadır.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) – İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü’nün kaçakçılıkla mücadele çalışmaları çerçevesinde, Ambarlı Limanı’nda yürütülen risk analizi ve alan çalışmaları sonucunda Çin’den geliş yapan bir konteyneri yakın takibe aldı.

Ekipler, belge kontrolü ve x-ray taraması sonrasında konteynerin durumunu şüpheli buldu ve korunmuş olan konteynerde ayrıntılı bir fiziksel arama yaptı.

Yapılan detaylı incelemeler sonucunda, beyan edilmeyen ve gümrükçülere farklı beyan edilen 2 bin 640 farklı marka kol saati, 10 bin 800 şarj adaptörü, 814 adet çok fonksiyonlu hoparlör, 580 powerbank, 150 bin adet su geçirmez telefon saklama kabı, 100 far camı ve parçası, 100 saç kurutma makinesi, 15 kamera, 180 adet transmitter, 30 adet tv kutusu, 85 adet tv stick ve 150 adet anahtarlık cinsi kaçak eşyanın taşındığı belirlendi.

Söz konusu başarılı operasyon sonucunda bulunan kaçak eşyaların toplam değerinin 21 milyon 782 bin lira olduğu tespit edildi. Ayrıca, eşyaların gümrüğe daha düşük vergi kaleminden beyan edilmesi sebebiyle oluşacak 6 milyon 313 bin liralık kamu zararı da bu operasyonla önlendi.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, işle ilgili soruşturma yürütürken, bulunan kaçak eşyaların üzerine el kondu.

Başa dön tuşu