Güncel

Hatay’da su faturalarını Büyükşehir sübvanse ediyor

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Sümerler Futbol Sahası’nda gerçekleştirilen etkinlik öncesi, Hatay Büyükşehir Belediyespor Futbol Takımı alt yapı oyuncuları ve ailelerine bir ziyaret gerçekleştirdi.

HATAY (İGFA) – Belediye Başkanı Dr. Lütfü Savaş, Defne ilçesi Değirmenyolu, Büyükçat ve Koçören mahallelerinde yapılan halk toplantılarına katıldı ve vatandaşlar ve muhtarlarla görüştü.

Deprem mağduru sporculara destek olma amacıyla düzenlenen etkinlikte Başkan Savaş, alt yapı oyuncuları ve aileleriyle samimi bir sohbet gerçekleştirdi ve fotoğraf çekindi.

“7 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDAKİ YOLUN 3 KİLOMETRESİNİ , TAMAMLADIK”

Başkan Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü Bostancık, Çardaklı, Samankaya, Değirmenyolu ve Yeşilpınar Mahallelerine hizmet edecek Defne Devlet Hastanesine giden grup yolunun son durumunu yerinde gözlemledi.

Başkan Savaş, çalışmalar ve yolun son durum hakkında bilgi aldıktan sonra, 7 kilometrelik yolun 3 kilometrelik kısmının bitirildiğini ve kalan kısımların da kısa zamanda tamamlanacağını ifade etti.

“SU FATURALARINI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SÜBVANSE EDİYOR”

Değirmenyolu Mahallesinde Muhtar Ali Yiğitdöl ev sahipliğinde yapılan toplantıda konuşan Başkan Savaş, bir ton suyun maliyetinin yaklaşık 18 lira olduğunu ve Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de suyu en ekonomik şekilde halka sunan 3. il olduğunu dile getirdi.

Başkan Savaş, Büyükşehir Belediyesi olarak su faturalarını sübvanse ettiklerini ve depremden sonra yaşanan göç nedeniyle kırsal nüfus artışı karşısında suyu daha düşük bir fiyattan sağladıklarını belirtti.

Nüfusun depremden sonra arttığı ve su sorunlarına yol açtığı mahallede kanalizasyon sorunu olduğunu ve bu konuda gelen talepler doğrultusunda gereken işlemlerin yapılması için talimat verdiğini aktardı.

Başa dön tuşu