Güncel

‘Eğitimden İzler Sergisi’ görücüye çıktı

MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından, Cumhuriyetin kuruluşunun yüzüncü yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen “Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitimden İzler” adlı serginin açılışı, İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzesi Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi.

İSTANBUL (İGFA) – Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bakanlık adına Türkiye Yüzyılı ile ilgili faaliyetlere başladıklarını ifade etti. Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın koordinasyonunda Cumhuriyetin yüzüncü yılına dair yürütülecek birçok etkinliğin ilkinin bu sergi ile başlatıldığını belirtti.

Bakan Tekin, serginin 100 yıllık eğitim macerasını içerdiğini ifade ederek, “Eğitimde son 100 yılda neler başarıldı, hangi yenilikler hayata geçirildi, bunu bugün sergiliyoruz. Bu sergiyi hazırlayan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın hem kadrosuyla hem de öğrencileriyle “100. yıl” kutlamalarında aktif rol alacağını dile getiren Tekin, serginin hayırlı olmasını diledi.

Açılışın ardından sergiyi yürüyerek yetkililerden bilgi toplayan Bakan Tekin, serginin özel defterini de imzaladı.

Ömür Karakullukçu, Destek Hizmetleri Genel Müdürü; Coşkun Yılmaz, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü ve Murat Mücahit Yentür, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü, Tekin’e açılışta eşlik ettiler.

“Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitimden İzler” sergisi, fotoğraf ve nesnelerle geçmişi ve geleceği birleştirerek; interaktif panolar, robotlar ve gelecek yüzyılların eğitim yolculuğuna çıkmak isteyenler için bir platform oluşturmayı hedefliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, Atatürk Eğitim Müzesi, İstanbul Üniversitesi Nadir Eserler II. Abdülhamit Arşivi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Milli Kütüphane fotoğraf arşivlerinden seçilen eğitim temalı fotoğraflar, belgeler ve materyaller sergide yer veriliyor.

Sergi, Osmanlı Devleti’nin son dönem eğitim hayatına ait belgeler ile birlikte Cumhuriyet döneminin eğitim faaliyetlerine ait ders malzemeleri ve fotoğrafların bir parçası olarak sunuluyor.

Eğitimle ilgili 175 fotoğraf ve materyal kullanılarak oluşturulan sergi, 15 Ekim’e kadar ziyarete açık kalacak.

Bakan Tekin, İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde düzenlenen program öncesinde İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bir ziyaret gerçekleştirdi ve 2023-2024 eğitim-öğretim yılının değerlendirmesi hakkında görüşlerini paylaştı. Tekin, ayrıca Kadıköy Bostancı Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan “Yansımalar Filografi Sergisi”ni gezdi ve bu serginin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Başa dön tuşu