Sağlık

Aslında Sağlıksız Olan Bu Popüler Sağlıklı Besinlere Dikkat Edin

Değişen zamanla birlikte insanların yemeğe karşı tutumları da değişiyor. Yavaş yavaş neredeyse herkes sağlıklı beslenmeye yöneliyor. Ancak, besleyici olduğunu düşündüğünüz yemeğin sağlıklı olduğundan emin misiniz? Piyasada sağlıklı yiyecekler etiketiyle satılan bir dizi gıda maddesi bulunmaktadır. Ancak, sağlığınızı zayıflatıyorlar.

Sağlıklı ve sağlıksız gıda maddelerini birbirinden ayırmanın temeli, bunların hazırlanma yöntemi ve kullanılan içerik türleridir. İlave şeker, çok fazla sodyum ve yağ içerenlerden kaçınılmalıdır. İşlenmiş gıdaları seçerken dikkatli olun. Yüzde 10’dan az yağ içeren yağsız etleri seçin.

Yaygın Olarak Yenen Sağlıksız Yiyeceklerin Listesi

Aşağıda, günlük diyetinizin bir parçası olmaması gereken birkaç yiyecek maddesi bulunmaktadır.

Ambalajlı Meyve Suları

Gerçek meyve yerine paketlenmiş meyve suları almayı tercih ederseniz, aslında vücudunuzu ilave şeker, kimyasallar, yapay tatlar ve renklerle doldurmuş olursunuz. Meyve suları, içlerine eklenen şeker nedeniyle lezzetlidir. Ayrıca içerisinde bulunan koruyucu maddeler sayesinde daha uzun süre dayanırlar. Bu nedenle ambalajlı meyve suları yerine taze meyve yemeyi öneriyoruz.

Aromalı Yoğurt

Aromalı yoğurt, bugünlerde çoğu insan için ortak bir seçimdir. Böğürtlenden çikolataya, mango ve çileğe kadar çok fazla çeşniye sahip yoğurt bulacaksınız. Ancak yapay tatlar ve bunları yapmak için çok fazla şeker eklendiği için bunların hiçbirine kanmamalısınız. Aromalı yoğurdu sağlıksız bir gıda yapan da budur.

Diyet kola

Diyet kola, hemen hemen her spor tutkunu ve ağırlık gözlemcisinin sahip olmayı en sevdiği içecektir. Diyet kola üreticisi, ürünü şekersiz ve kalorisiz bir içecek olarak pazarladı. Ancak bu kesinlikle yanlıştır. Diyet kola, katkı maddeleri, yapay tatlandırıcılar ve karbonatlı su karışımı ile yapılır. Bu içeceği içmek sadece şiddetli su kaybına neden olur. Besleyici içeriği yoktur ve kokta bulunan yapay tatlandırıcı yağ hücrelerinin üretimini arttırır.

Tahıl karışımından oluşan tatlı

Canınız abur cubur çekiyorsa, ıslatılmış gram, kuru meyveler vb. gibi doğal ve sağlıklı yiyecekleri tercih edin. Granola gevreği ve granola barları tercih etmek kesinlikle hayır-hayırdır. Hindistan pazarında bol miktarda bulunan bu sözde sağlıklı atıştırmalıklar, ilave şeker ile yapılır. Granola olmadan yaşayamayanlar, sade granolaya biraz fındık ve tohum karıştırarak daha sağlıklı bir seçenek haline getirebilirler.

Salata sosu

Salata en sağlıklı öğünlerden biridir. Lif, temel mineraller ve vitaminler açısından zengindir. Salata yemek sizi daha uzun süre tok tutabilir ve kilo vermenize de yardımcı olabilir. Ancak içine salata sosu karıştırıyorsanız bu sağlıklı seçeneği sağlıksız hale getiriyorsunuz. Piyasada bulunan salata soslarının çoğu ilave şeker, tuz, mayonez ve benzeri soslardan yapılır.

Başa dön tuşu