Güncel

MHP lideri Mayıs’ta seçim çağrısı yaptı

Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP ) lideri Devlet Bahçeli 17 Ocak’ta seçimlerin Mayıs’ta yapılması çağrısında bulunarak partisinin erken seçime hazır olduğunu söyledi.

Mecliste MHP’lilere hitaben, “Mayıs ayında bu işi bitirelim, sözü ve kararı aziz milletimizin mübarek iradesine bırakalım” dedi.

Bahçeli, MHP’nin önümüzdeki baharda gündemde olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerine hazır olduğunu ve partisinin başarısına inandığını söyledi.

MHP lideri, “15 Ocak itibarıyla seçim sürecine girdiğimiz biliniyor ve bu nedenle seçim hazırlıklarını daha da yoğunlaştırma kararı aldık.”

Bahçeli, “iyi niyetli kararlılıklarının” Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin ne zaman yapılacağı tartışmalarının bir an önce sona ermesi ve uygun tarihin oybirliğiyle belirlenmesi olduğunu söyledi.

Bahçeli, hükümetin seçim tarihlerini halkın mevsimsel hareketliliği ve haziran ayındaki üniversite sınavları nedeniyle ileri çekme planlarına atıfta bulunarak, “Mevsimsel şartlarla ilgili bir tarih beklentimizdir” dedi.

Böyle bir karar alınırsa erken seçim değil, seçim tarihinin güncellenmesi olarak yorumlanması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, sandıktan kaçmanın kimseye bir fayda sağlamayacağını vurguladı.

“Kriz oluşturmanın ve mücadele ortamı yaratmanın manevi bir karşılığının olmayacağını görmek gerekiyor. Muhalefet partilerinin bu tür adımlardan kaçınması halinde, Cumhurbaşkanımız Anayasa’nın 116. maddesinin ikinci fıkrası uyarınca seçimlerin yenilenmesine karar verebilecektir. Bahçeli, MHP’nin her iki seçeneğe de hazır olduğunu söyledi.

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimleri yenileme kararı alır almaz 60 günlük sürenin işlemeye başlayacağını söyledi.

Başa dön tuşu