Teknoloji

Android 13 telefonların yüzde kaçında kullanılıyor açıklandı

Çeşitli akıllı telefon üreticileri, cihazları için Android 13 işletim sistemini yayınlamak için acele ediyor . Şimdi, Google’ın en son resmi Android dağıtım rakamları , en yeni sürümün artık makul sayıda akıllı telefonda çalıştığını ortaya koydu.Şu an itibariyle, Android işletim sisteminin en son yinelemesi şu anda tüm Android destekli cihazların yüzde 5,2’sinde bulunuyor. Bu rakam tam olarak büyük olmasa da, en son güncellemenin sadece beş aylık olduğu düşünüldüğünde hala oldukça etkileyici. Bu nedenle, piyasaya sürülmesinden altı ay önce bile, yeni sürümde çalışan milyonlarca telefon var. Son yıllarda Google, resmi Android dağıtım rakamlarında tutarlı değil, ancak Android Studio az önce 2023 için OEM’lerin yeni işletim sistemini ne kadar hızlı benimsediğini gösteren bir rapor paylaştı.

Şu anda Android 13, tüm cihazların yüzde 5,2’sinde çalışırken, Android 12 ve Android 12L toplamın yüzde 18,9’unu oluşturuyor. Bu, Ağustos 2022’ye göre yalnızca yüzde 13,5’ten önemli bir artışa işaret ediyor. Yeni yinelemeler daha yaygın hale geldikçe, eski sürümler düşüş görüyor ve Android Oreo nihayet yüzde 10’un altına düşüyor. İlginçtir ki, daha önce yüzde 0,3 oranında bulunan Jelly Bean artık bu listede yer almıyor.

Bu arada KitKat, geçen yıl Ağustos ayındaki yüzde 0,9’dan 2023’te yüzde 0,7’ye düştü. Android 13’ün hızlı yükselişi şüphesiz Samsung, Google, OnePlus gibi akıllı telefon markaları ve kutudan çıkar çıkmaz en son Android işletim sistemine sahip yeni telefonlar piyasaya süren diğer popüler OEM’ler sayesindedir. Bununla birlikte, bu şirketler mevcut akıllı telefon modellerini en son sürüme güncelleme konusunda da proaktif olmuştur.

Başa dön tuşu