Ekonomi

Kiracılar dikkat! Yüzde 25’lik zam kısıtlaması kalkacak

Türkiye’de kira verenlere müjdeli haber, yüzde 25’lik kira zam sınırı sona eriyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, kiralara uygulanan yüzde 25’lik zam limitinde son sürece girildiğini duyurdu.

Geçen yıl uygulamaya konulan düzenleme Temmuz ayına kadar geçerli olacak. Bakan Nebati, bunun zor bir dönemde kiracıları rahatlatmak için alınan geçici bir tedbir olduğunu açıkladı. Temmuz ayından sonra kira fiyatlarının serbest piyasa koşullarına göre belirleneceğini ve kiracı ile ev sahiplerinin fiyatlar üzerinde anlaşacağını sözlerine ekledi.

Bu geçici tedbirin sona erdiği haberi, kira artışlarını karşılamakta zorlanan kiracılar için bir rahatlama olacak. Birçok kiracı, yüzde 25’lik zammın mali durumları üzerindeki uzun vadeli etkilerinden endişe duyuyor. Bu duyuru ile kiracılar, ileriye dönük kiralama fiyatları açısından ne bekleyeceklerini daha iyi anlayacaklar.

Unutulmamalıdır ki, kiralama fiyatları konum, yerin büyüklüğü, durumu ve talep gibi çeşitli faktörlerden etkilenmektedir. Bu nedenle, kiracılar daire ararken bunları göz önünde bulundurmalıdır.

Başa dön tuşu