Güncel

18 can aldı! Öksürük şurubu üretimi durduruldu

Hindistan’ın Uttar Pradesh eyaletindeki Merkezi İlaç Standartları Kontrol Organizasyonu’na (CDSCO) bağlı ekiplerin Marion Biotech’in ofislerinde denetime başladığı bildirildi. Şirketin avukatı Hasan Harris’e göre, Marion Biotech 10 yıldır faaliyet gösteriyor ve Özbekistan’a ihraç edilen “Doc-1 Max” öksürük şurubunu üretiyor.

Özbekistan Sağlık Bakanlığı, “Doc-1 Max” öksürük şurubunu kullanan 18 çocuğun öldüğünü iddia etti. Bu iddialar üzerine konu derinlemesine araştırılırken şurubun üretimi durduruldu. “Doc-1 Max” şurubunun Hindistan’da satılmadığını belirtmekte fayda var.

Denetimi yürüten CDSCO ekipleri, Marion Biotech’in faaliyetleri için gerekli tüm yasal izinlere sahip olduğunu belirtti. Şu anda denetime neyin yol açtığı veya ekiplerin tam olarak neyi aradığı net değil.

Farmasötik ürünlerin güvenliği ve etkinliği son derece önemli olduğundan, bu ciddi ve kaygı verici bir durumdur. “Doc-1 Max” şurubu ile ilgili olası sorunların kapsamlı bir şekilde araştırılması ve ele alınması çok önemlidir. Ölen çocukların ailelerinin de hak ettikleri desteği ve adaleti almaları da önemlidir.

İddia edilen ölümlerle ilgili soruşturma devam ederken bu durumu izlemeye devam etmek ve daha fazla güncelleme ve bilgi beklemek önemli olacaktır. Halkın güvenliğini ve esenliğini sağlamak için “Doc-1 Max” şurubu ile ilgili olası sorunların kapsamlı bir şekilde ele alınması çok önemlidir.

Başa dön tuşu