Güncel

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yeni destek özel tiyatrolar için!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 441 özel tiyatro bir sanat sezonu kapsamında toplam 32 milyon lira destek saplanarak şu ana kadarki en yüksek miktara ulaşan bir ödeme sağlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından kurulan değerlendirme komisyonu, özel tiyatroların projelerine yapılan yardımlardan faydalanabilmek amacı ile 2022-2023 sanat sezonu kapsamında başvurularını gerçekleştiren 441 proje değerlendirme kapsamında incelendi.

Değerlendirme komisyonu, tüm başvurulara olumlu sonuçlar vererek bir sanat sezonu için bu zamana kadar görülmemiş, en yüksek miktarda ödeneğin; en yüksek sayıdaki projeye dağıtılması kararı alındı.

Bu kapsamda 86 tane çocuk oyunu tiyatrosu, 283 tane profesyonel ve 72 tane geleneksel tiyatro ile toplamda 441 projeye toplam 32 milyon lira destek sağlanacak.

Türk tiyatrolarının geliştirilmesi amaç alınıyor

Verilen destekler sayesinde özel tiyatroların sanat hayatına olan katkısı, tiyatro alanında kayıtlı olan istihdamın örnek alınması ve son yıllarda olduğu gibi başvurular içerisinde daha fazla Türk oyun yazarlarına ait olan eserlerin tercih edilerek Türk tiyatrosunun geliştirilmesinde katkı sağlanması amaçlanıyor.

Bakanlık kapsamında destek sağlanan özel tiyatrolara Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Başa dön tuşu