Güncel

Çaydanlıklardaki kireç lekeleri kabusunuz oldu değil mi? Bu yöntem ile pırıl pırıl yüzeylere sahip olacaksınız!

Türkler denince akla gelen ilk üç şeyden biri istisnasız çay oluyor. Böylesine çay tutkunlarının olduğu bir ülkede çaydanlıkların lafa kaldırılması imkansız gibi bir şey. Sürekli kullanılan çaydanlıklar musluk suyunun yapısında bulunan minerallerden dolayı kireç tutuyor ve oluşan bu lekelerin çıkarılması oldukça güç bir durum. Nacak dert etmeyin bu yöntemler sayesinde rahat uykularınıza geri kavuşacaksınız!

Sabah kahvaltılarında, beş çaylarında, akşamları TV karşısında, yorgunluğumuzu alması için; hayatınızda aklınıza gelebilecek her anda çay hayatımızın bir parçası. Musluk suyu kullanarak demlediğimiz çaylardan dolayı, bir süre sonra çaydanlıklarımızı kireç tutmuş halde görebiliriz. Ne kadar uğraşsanız da çıkaramadığınız kireçlerden bu yöntemleri kullanarak kısa sürede kurtulabilir ve rahat bir nefes alabilirsiniz.

Kirecin kıyasıya düşmanı: limon tozu

Hızlı çözüme ulaşmak isteyen çay tiryakileri evinizde her zaman limon tozu bulundurmayı ihmal etmeyin! Çaydanlığın dibine limon tozunu dökerek üzerine sıcak su ilave edin ve ocağa alarak kısık ateşte kaynatın. Kireçler yavaş yavaş çözülmeye başladığında çaydanlığı ocaktan alın ve çaydanlığı çizmeyecek bir bezden yardım alarak çaydanlığın tabanını ovalayın. Etkisine inanamayacaksınız!

Muhteşem ikili: sirke ve karbonat

Temizlik deyince eski zamanlardan beri akla gelen ilk şey sirke ve karbonat oluyor. Özellikle kimyasal kullanımı konusunda alerjisi veya hassasiyeti olanların temizlik malzemesi olarak önümüze çıkıyor. Nu ikiliyi çaydanlık temizliğinde de gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Çaydanlık temizliğinde elma, üzüm ya da beyaz sirke başta olmak üzere her türlü sirkeden yardım alabilirsiniz. Sirke asidik özelliği sayesinde kireç bağlamış tabanın çözülmesine yardımcı olur. Çaydanlığın kireçli yerlerini bir fırça ya da bez ile güzelce ovalayın, sirkenin özellikle tüm kireç ile temas etmesine özen gösterin. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra 30 dakika çaydanlığınızı bir kenara alarak bekletin, ardından çaydanlığın içerisine 1 tatlı kaşığı karbonat veya tuz dökerek tekrar ovalayın ve ardından güzelce durulayın. Bu yöntem bilhassa yeni oluşmaya başlamış kireç kalıntıları için oldukça etili bir yöntemdir.

Bu en şaşırtıcısı: patates kabuğu!

Özellikle para konusunda oldukça tutumlu biriyseniz bu yöntem size göre. Herkesin evinden eksik olmayan patates çaydanlık temizliğiniz için bir numara trendiniz haline gelecek. Hele ki çocuklu bir ailede yaşıyorsanız sık sık patates kızartması yapıyorsunuz demektir. Bu günlerde patates kabuklarını sakın atmayın! Çaydanlığınızın içerisine doldurun ve üzerine bir miktar su ilave edin. 15 dakika su ile patates kabuklarını kaynatın ve ardından çaydanlığı güzelce durulayın.

Başa dön tuşu