Teknoloji

Apple bir modelin daha sonunu getirdi!

İPhone teknoloji devi Apple’nin daha önceki ürettiği modellere göre daha büyük ekrana sahip olduğu için birçok kişinin aklında yer etmişti. Modelin üretimi birkaç yıl önce durdurulmasına rağmen; hala Apple’den güvenlik düzeltme ekleri ve teknik destek alıyordu.ancak artık Apple iPhone 6’yı vintage ürünler arasına ekledi. Yani artık teknoloji devinden destek görmeyecek.

Apple, iPhone 6’nın artık “eski” bir ürün olduğunu resmi olarak da onaylamış oldu. Apple’nin yaptığı tanıma göre; göre, bir ürün 5 yıldan daha uzun ve 7 yıldan daha kısa bir süre içerisinde satış için dağıtımı durduruluesa vintage (eski) ürünler arasında sayılmış olacak.

Bunun yanı sıra firma, 7 yıla kadar geçerli eski ürünleri için hala parça ve onarım hizmetleri sunuyor. Ancak, ilginç bir şekilde, daha büyük olan iPhone 6 Plus, iPhone 6’dan önce zaten eski bir ürün olarak sayılıyordu. Bunun nedeni, Apple’ın iPhone 6 Plus’ın üretimini tamamen durdurmasının ardından bazı bölgelerde 4,7 inç ekrana sahip iPhone 6’nın satışına daha uzun süreler devam etmiş olmasıydı.

iiPhone 6 ve iPhone 6 Plus’un, Eylül 2014’te iOS 8 ile tanıtımı gerçekleştirildi. 2019’da cihazların kullanımı için sonraki bir sürümünü gerektiren iOS 13’ün kullanıcılara sunulması ile de piyasadan kaldırılmış oldu.

Buna rağmen Apple hala, yalnızca iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ı değil, aynı zamanda iPhone 5’leri de kapsamış olan iOS 12 çalıştıran cihazlar için güvenlik yamaları sağlama konusunda hala yardımcı oluyor.

Bir taraftan iPhone 6; Retina HD ekran, tek bir 8 megapiksel arka kamera ve 1 GB RAM’e sahip 64 bit A8 çip ile tasarlandı. iPhone 6 Plus da benzer bir donanıma sahip ancak Full HD ekrana ve optik stabilizasyona sahip arka kamera da yer alıyor. İki model de aynı zamanda NFC ve Apple Pay’e sahip ilk iPhone modelleri arasındadır.

Apple’nin vintage lstesindeki ürünler

iPhone 4 (8GB)

iPhone 5

iPhone 5C

iPhone 5S

iPhone 6

iPhone 6 Plus

iPhone 6s (32GB)

iPhone 6s Plus (32GB)

Başa dön tuşu