Spor

Trabzon, şampiyonluk maçı öncesi taraftar dalgasına hazırlanıyor

Trabzonspor sevdalıları hafta sonu oynanacak Antalyaspor maçı için şehri doldurmaya başladı. On binlerce taraftarın, Trabzonspor’un 37 yıllık şampiyonluk hasretini gidereceği maça şahitlik etmek için hazırlıkla başladı.

Karadeniz şehri Trabzon, kulüplerinin 1984’ten bu yana ilk Süper Lig şampiyonluğunu kazanmasını görmek için gelen bir taraftar dalgası için hazırlanıyor.

Cumartesi günü Antalyaspor ile oynayacağı iç saha maçına girerken tek bir puana ihtiyacı olan Trabzonspor, ülkenin dört bir yanından ve hatta yurtdışından taraftarlar, tarihi şampiyonluğu izlemek ve kutlamalara katılmak için şehre akın ediyor.

Hafta sonu maçı da yaklaşan Ramazan Bayramı (Ramazan Bayramı) tatillerine denk geliyor. Trabzonspor’un 37 yıllık şampiyonluk bekleyişini sona erdirebilecek maça binlerce taraftarın gelmesi bekleniyor.

Öyle ki Pazartesi günü maçın biletleri beş dakika içinde tükendi ve otellerin çoğu şimdiden doldu.

Trabzon Otelciler Derneği Başkanı Mustafa Dündar, “Şu anda hem yerli hem de yabancı hayranlardan çok ciddi konaklama talebi var. Uçak bileti, otobüs bileti, maç bileti de yok” dedi.

“Özellikle şehir merkezi ve stadyum yakınındaki otellerimizde doluluk oranları şimdiden %100’e ulaştı. Şehrin doğusundaki otellerde de doluluk oranları artacak” dedi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Bölge Başkanı Volkan Kantarcı, Trabzonspor’un rüya gibi sezonunun bölgenin spor turizmi sektörünü olumlu etkilediğini söyledi.

Lig boyunca düzenli olarak yüksek katılım kaydettiğini ve Türkiye kupası maçlarında seyirci rekoru kırdığını belirtti.

“Bu tür spor turizmi şehre ve daha geniş bölgeye büyük ekonomik katkılar sağlıyor. Yarışmayı şehir dışından izlemeye gelenler konaklama, yemek ve ulaşım için para harcıyor ve bölge ekonomisini canlandırıyor.”

Kantarcı, önümüzdeki sezon Trabzon’da UEFA Şampiyonlar Ligi’nin oynanma ihtimali ile spor turizminin ekonomik katkısının daha da artmasının beklendiğini söyledi.

Başa dön tuşu