Güncel

Gün Işığı Derneği’nin hediyelikleri engellilerden

Ulusal Ajans tarafından finanse edilen Eylem 1.2 “Engelleri Sanatla Aşıyoruz” Projesi kapsamında engellilere yönelik açılan Çinicilik Kursu’nda üretilen çinilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı’ya hediye edilmesinin ardından, engelli gençlerin ürettiği çiniler çevre ilçelerden de rağbet görmeye başladı.

Yerköy Gün Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kuruluşunun 12 yılında hediye olarak verilmek üzere  engelli gençlerin ürettiği çinileri satın aldı.

Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, “böyle bir kararı alan Yerköy Gün Işığı Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkürlerini bildirerek Başkana ben de çok teşekkür ediyorum. Çok duyarlı bir davranış örneği sergilemiş. Bu davranış ayrıca  ilçeler arasındaki diyalogun geliştirilmesi açısından da anlamlı olmuş”dedi.

Yerköy Gün Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Sekreteri Halit Arapoğlu da, yaptığı açıklamada engelli gençlerin kendilerine olanak verilmesi durumunda neler yapabileceklerinin en güzel kanıtı olduğunu söyleyerek “Onların ürettiği çinileri satın aldık. Derneğimizin kuruluşunun 12. Yılında vereceğimiz hediyeler bu çinilerden oluşacak. Böylelikle bu gençlerimize karınca kadarınca destek olmaya çalıştık” dedi.

Başa dön tuşu