Spor

Karagümrük Volkan Demirel ile Yollarını Ayırdı

Süper Lig ekiplerinden Fatih Karagümrük, teknik direktör Volkan Demirel ile yollarını ayırdı. Bu sezon Demirel yönetiminde 22 maça çıkan Fatih Karagümrük, sezonu 8. sırada tamamlamıştı.

Futbolculuk kariyerinden de yakından tanıdığımız Volkan Demirel ile Süper Lig’de ilk teknik direktörlük deneyimini yaşadığı Fatih Karagümrük’ün yolları ayrıldı.

2020-2021 Sezonunda Süper Lig’e çıkan ve ilk sezonu olmasına karşın başarılı bir performans sergileyen Fatih Karagümrük, ligi 8. sırada tamamlamıştı. Bu sezon hedefi daha yukarıda tutan İstanbul temsilcisi, sezona Francesco Farioli yönetiminde başlamış ancak istenen sonuçlar bir türlü alınamamıştı.

Sezonun 14. haftasında başlayan 3 maçlık mağlubiyet serisi, Farioli ile yolların ayrılmasına neden olurken, takımın başına futbolculuk yıllarından da yakından tanıdığımız, Fenerbahçe ve Milli takımın yıllarca kalesini koruyan Volkan Demirel getirildi.

Futbolculuk döneminde oldukça başarılı bir kariyere imza atan Volkan Demirel, ilk teknik direktörlük deneyimini de Fatih Karagümrük’te yaşadı. İlk maçına sezonun 16. haftasında Göztepe deplasmanında çıkan Volkan Demirel’in takımı bu karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı ve Volkan Demirel de teknik direktörlük kariyerine galibiyetle başladı.

Fatih Karagümrük ile birlikte 3 hafta boyunca mağlubiyet yüzü görmeyen Volkan Demirel, ilk kez Gaziantep deplasmanında mağlup oldu. Sezonun kalan haftalarında inişli çıkışlı bir performans sergileyen Volkan Demirel yönetimindeki Fatih Karagümrük, özellikle sezonun sonunda oldukça başarılı bir performans sergiledi. 6 haftalık yenilmezlik serisinin ardından, Volkan Demire ve Karagümrük, sezonu evinde oynadığı Alanyaspor karşılaşmasında alınan 1-0’lık mağlubiyetle kapattı.

Volkan Demirel, Fatih Karagümrük’ün başında tam 22 maça çıktı. Bu karşılaşmalarda 7 mağlubiyet, 5 beraberlik ve tam 10 galibiyet gibi başarılı bir performans gösterdi. Sezon genelinde 57 puan toplayan Fatih Karagümrük, bu puanların tam 35’ini Volkan Demirel yönetiminde topladı ve sezonu 8. sırada tamamladı.

Sosyal medyada gündeme gelen iddialara göre, Volkan Demirel ile Karagümrük’ün ayrılık kararı aylar öncesinden alınmıştı. Taraftar’ın Demirel’in yönetiminden memnun olmadığı, kazanılması gereken maçlarda yaşanan puan kayıplarının ayrılık kararında büyük bir etkisi olduğu söylentiler arasında.

Volkan Demirel’in en büyük başarısı olarak Emre Mor gösteriliyor. Bir dönem hem milli takımda hem de kulüp kariyerinde büyük bir patlama yaşayan ve Almanya’nın en büyük kulüplerinden biri olan Borussia Dortmund’a transfer olan Emre Mor, büyük bir çöküş yaşamıştı. Bu sezon Volkan Demirel yönetimindeki Fatih Karagümrük formasını giyen Emre Mor adeta küllerinden doğdu.

Başa dön tuşu