Ekonomi

ApeCoin Bugün Neden Yükseliyor?

Daha geniş kripto para piyasası, daha geniş borsa ile birlikte tırmanırken, bugün birkaç altcoin ve stablecoin yükseldi. Son 24 saat içinde, THORChain (RUNE), ApeCoin (APE), Terra (LUNA) fiyatı arttı.

ApeCoin neden yükseldi? APE ApeCoin nedir? Daha geniş kripto para piyasası, daha geniş borsa ile birlikte tırmanırken, bugün birkaç altcoin ve stablecoin yükseldi. Son 24 saat içinde, THORChain’in (RUNE) fiyatı 13:05 itibariyle yaklaşık %18 arttı. Bugün ET, ApeCoin’in (APE %23.35) fiyatı kabaca %15 arttı ve Terra’nın (LUNA %0.62) fiyatı yaklaşık %10 arttı.

THORChain, ApeCoin ve Terra Bugün Neden Yükseliyor?

Yatırımcılar, gecelik borç verme oranını, federal fon oranını bu yıl birkaç kez yükseltmek ve muhtemelen devasa bilançosunu küçültmeye başlamak da dahil olmak üzere, Federal Rezerv’in yaklaşan parasal kararlarını değerlendirirken hisse senetleri yükseldi. Diğer daha geniş faktörler arasında artan enflasyon ve Rusya’nın devam eden Ukrayna işgali yer alıyor.

Ortamda çok fazla belirsizlik ve korku olsa da, yeni verilerin konut başlangıçlarının ve konut izinlerinin Mart ayında, ipotek oranları önemli ölçüde artmasına rağmen beklenenden daha fazla arttığını göstermesinin ardından piyasa bugün olumlu yanıt verdi. ABD ham petrolünün fiyatı da bugün düştü. Kazanç sezonu da ekonomideki belirsizlik göz önüne alındığında iyi bir başlangıç ​​yaptı ve birçok şirket 2022’nin ilk çeyreğinde sağlam sonuçlar verdi. Büyük bankalar tüketicinin sağlıklı olduğunu bildirdi. Bir kripto bankası olan Silvergate Capital, ilk çeyrekte kripto spot ticaret hacmindeki yavaşlamaya rağmen, dijital para birimi müşterilerinden ödeme platformuna büyük ilgi gördü.

Farklı kripto jetonlarının farklı blok zinciri ağları arasında taşınmasına yardımcı olarak zincirler arası birlikte çalışabilirliği kolaylaştıran bir likidite protokolü olan THORChain, Twitter ve Reddit’teki bazı iyi sosyal medya vızıltılarından faydalanıyor gibi görünüyor. Bazen bir kripto para birimini hareket ettirmek için gereken tek şey budur.

Popüler ve pahalı bir mantar olmayan token (NFT’ler) koleksiyonu olan Bored Ape Yacht Club ile bağları olan bir kripto para birimi olan ApeCoin, Mart ayında düştüğünden beri dalgalı ve popüler. ApeCoin düştüğünden beri %1.000’den fazla arttı. Sosyal medyadaki bazı kişiler, ApeCoin’in, sadece spekülasyon olmasına rağmen, meteorolojik olarak yükselen, memeden ilham alan bir kripto para birimi olan bir sonraki Shiba Inu olabileceğine inanıyor.

Bu arada, ABD doları destekli bir stabilcoin olan Terra, önemli bir dönüm noktasını geçerken yükseliyor. Son zamanlarda, Terra’nın şu anda 33,3 milyar dolar olan piyasa değeri, Binance USD’yi geçerek onu tiraj açısından üçüncü en büyük stablecoin haline getirdi. Daha geçen ay, Terra’nın geliştiricisi Terraform Labs’ın kurucusu, şirketin Terra’nın rezervleri için 10 milyar dolarlık Bitcoin satın aldığını açıkladığı için yatırımcılar Terra ile daha fazla ilgilenmeye başladı.

Şimdi ne olacak

Kripto pazarındaki artış, devam eden aynı oynaklığın daha fazlası olabilir ve daha uzun vadeli, daha sürdürülebilir bir koşunun başlangıcı olmayabilir. İyi haber, yatırımcıların zorlu piyasa koşullarında daha rahat olmaları ve kazanç sezonunun iyi bir başlangıç ​​yapmasıyla biraz daha iyi hissetmeleri olabilir.

Tüm bu altcoinlerin ileriye doğru oynak olacağını düşünüyorum, ancak zincirler arası birlikte çalışabilirlik kripto dünyasında artan bir ilgi olduğu için THORChain ilgimi çekiyor.

Terra da iyi gidiyor ve stabilcoinler ödemeler ekosisteminde kalıcı bir yer bulabilir, ancak bununla ilgili düzenleyici riskler kesinlikle olacak, bu yüzden yatırım yapmadan önce gerekli özeni gösterdiğinizden emin olun.

Başa dön tuşu